Úvod » Zdravé recepty » HOKKAIDO TEKVICOVÁ POLIEVKA OD MIRKY


        

HOKKAIDO TEKVICOVÁ POLIEVKA OD MIRKY

 

Autor receptu: Mirka Vávrová
naša cena bez DPH : 0,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,00 EUR

HOKKAIDO TEKVICOVÁ POLIEVKA OD MIRKY

www.bio-oleje.sk
Na 4 porcie

 1 ks hokkaido tekvice - nakrájaná na kocky bez lúpania
 2 menšie cibule
 3 strúčiky cesnaku
 2 stredne veľké mrkvy
 2-3 zemiaky
Tekvicovy olej
 Olivovy olej
 750 ml zeleninového vývaru
 soľ
 čierne korenie 
 trochu masla

Na ozdobu a dochutenie

 100 ml smotany na šľahanie
 tekvicové semiačka

Postup je uplne jednoduchy... Nakrajame tekvicu, olupanu mrkvu a cesnak polozime na pekac pokvapkame olivovym olejom a dame na 10min do rury na 200*.

Po 10min vyberieme z rury. Medzi tym si na masle oprazime cibulku, pridame opecenu tekvicu, mrkvu cesnacik a dva zemiaky, zalejeme vyvarom, osolime, okorenime a varime pokial nieje vsetko uvarene. Nasledne rozmixujeme a pridame trosku smotany na slahanie a PL TEKVICOVEHO OLEJA.

Podavame s opecenymi tekvicovymi semiackami a na taniery dozdobime TEKVICOVYM OLEJOM aby sme dodali polievocke vyraznejsiu chut.

DOBRÚ CHUŤ...

NDc2ZGQ